Menu
Your Cart

Eerste recepten en onderhoudsgids voor gietijzeren kookgerei

Je hebt zojuist je nieuwe Hosse-pan ontvangen en je probeert te beslissen wat je gaat maken om hem op de juiste manier in je keuken te verwelkomen. Voor onze meer doorgewinterde vrienden raden we aan om te beginnen met uw beproefde familierecepten. Hoewel het voor de rest van ons belangrijk is om te begrijpen dat er geen goede of foute antwoorden op deze vraag zijn, is leren koken met gietijzer uniek en sommigen beschouwen het zelfs als een kunst.

Voor gebruik

Haal uw nieuwe pan uit de verpakking en was hem in de gootsteen met warm zeepsop. Dit is de enige keer dat u zeep op uw gietijzeren pan moet gebruiken. Na het afspoelen handdoekdroog maken om eventueel vocht te verwijderen en uw nieuwe Hosse pan is klaar voor gebruik. 

Met deze recepten en tips leer je koken met gietijzer en bouw je de nodige kruidenlaag op aan de binnenkant van je pan.

Eerste bereiding: gebakken uien en paprika

chushki-s-luk-v-chugunen-tigan-hosse-keuken-bg

We raden aan om met groenten te beginnen, omdat deze eiwitvriendelijker zijn dan de meeste eiwitten – ze smaken heerlijk en blijven niet aan de pan plakken! Houd er rekening mee dat het gebruik van een beetje olie noodzakelijk is om te voorkomen dat het voedsel blijft plakken.

1. Zet het fornuis op middellaag vuur en laat de pan de gewenste temperatuur bereiken.

2. Giet ongeveer 1 eetlepel plantaardige olie naar keuze in de pan voordat deze opwarmt. Afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt, duurt dit waarschijnlijk ongeveer 3 minuten.

3. Als de olie heet is, doe je de gehakte ui en paprika in de pan. Roer af en toe en kook tot de uien doorschijnend zijn en langs de randen een bruine, gekaramelliseerde kleur beginnen te krijgen.

Voeg toe aan een sappige burger en geniet van de smaak!

Voeg voor een frisse zomerse saute gele pompoen en courgette toe aan dit recept.

Eerste schoonmaak

pyrvo-pochistvane-na-chugunen-tigan-hosse-keuken-bb

Nadat u van uw maaltijd heeft genoten en klaar bent om op te ruimen, pakt u de pan op en veegt u de gemakkelijk verwijderbare overgebleven etensresten weg met keukenpapier. Als u het resterende voedsel kunt verwijderen, spoelt u de pan af en veegt u deze af met een droge doek. Zet de pan ongeveer 2 minuten op het vuur op laag vuur om het overtollige water te verdampen. Nadat u de pan van het vuur heeft gehaald, veegt u de binnenkant van de pan af met keukenpapier en een paar druppels olie om te voorkomen dat het oppervlak gaat roesten.

Voor voedselresten die niet gemakkelijk te verwijderen zijn, vult u de pan tot ongeveer de helft met water. (LET OP: Giet nooit koud water rechtstreeks in een hete gietijzeren pan. Als u dit wel doet, loopt u het risico de pan te beschadigen door thermische schokken.) Plaats de pan op middelhoog vuur op het fornuis. Naarmate de watertemperatuur stijgt, moeten de meeste voedselresten gemakkelijk worden verwijderd. Als er na het afgieten van het water en het afschrapen van de resten nog etensresten aan de pan zitten, droog je de pan dan goed af en gebruik keukenpapier en een eetlepel zout als schuurmiddel om de voedselresten te verwijderen. Nadat u al het resterende voedsel hebt verwijderd, volgt u de instructies in de eerste paragraaf: spoel, droog, verwarm en olie uw pan.

Terwijl u de kruiden in uw nieuwe pan in laagjes legt, zal deze echt antiaanbaklaag worden, waardoor het minder aanbakt en het schoonmaakproces eenvoudiger wordt.

Tweede gang: maisbrood

carevichen-hlqb-recepta-hosse-keuken-bg

Er zijn maar weinig gerechten die bijdragen aan het dichtschroeien van een gietijzeren koekenpan zoals maïsbrood. Maïsbrood is niet alleen een heerlijke toevoeging aan bijna elk gerecht, maar het voegt ook fantastisch een laagje kruiden toe aan de bodem van de pan en aan de zijkanten. Maïsbrood geeft je ook de mogelijkheid om het concept van bakken met je Hosse gietijzeren pan te ontdekken. Bekijk ons ​​heerlijke maisbroodrecept om aan de slag te gaan.

Voor de derde keer: Spek

bekon-recepta-hosse-keuken-bg

Voor een derde gebruik van uw pan adviseren wij spekjes te gebruiken. Neem een ​​paar reepjes en verwarm de pan op middelhoog vuur. Of je nu de voorkeur geeft aan zacht, knapperig of iets ertussenin, genieten van heerlijk spek is een geweldige manier om je nieuwe Hosse-pan op smaak te brengen.