Dikke varkenskarbonades met zout en peper

Het geheim van sappige karbonades? Koop de dikste die je kunt vinden. Ze zijn moeilijker te roosteren en het resultaat is heerlijk en mals.

 

 

Voorbereidingstijd:  5 minuten

 

Voorbereidingstijd:
10 minuten

 

 

Porties:
2

 

 

Ingrediënten:


  • 2 karbonades zonder bot;
  • zout en peper;
  • 2 eetlepels pindakaas;

 

Methode van voorbereiden:


  1. Verwarm de oven tot 230°C.
  2. Bestrijk de karbonades met pindakaas en bestrooi de voor-, achterkant en zijkanten van de karbonades royaal met zout en peper.
  3. Verhit geleidelijk een gietijzeren koekenpan op het fornuis tot middelhoog vuur.
  4. Schroei de karbonades gedurende 1-1½ minuut aan elke kant.
  5. Haal van het vuur en bak 4-6 minuten in de oven.
  6. Laat 5 minuten rusten voordat u het serveert.