Gebakken rundvlees met eieren en cheddar
10 mrt.

0 Opmerking(en)
148 Gezien
Gebakken rundvlees met eieren en cheddar
Dit koekenontbijt heeft het allemaal: knapperige gouden aardappelen, pittige stukjes rundvlees, vloeibare eieren en smaakvolle cheddar. Wat wil je nog meer?
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Voorbereidingstijd:
40 minuten
Porties: 4
Koken met: Gietijzeren pan Hosse
Ingrediënten:
- 4 middelgrote rode aardappelen, in blokjes gesneden, ongeveer 680 g;
- 1 eetlepel ongezouten boter;
- 1 middelgrote kop zoete ui, in blokjes gesneden;
- ½ kopje fijngehakte groene paprika;
- 1 kop gehakt rundvlees;
- ½ theelepel zout;
- ½ theelepel gemalen peper;
- ½ theelepel gerookte rode peper;
- ⅓ kopje half en half;
- 4 eieren;
- 120 g geraspte cheddar;
Methode van voorbereiden:
- Breng ongeveer 3 cm water aan de kook in een pan met stoommandje. Voeg de aardappelen toe, dek af en stoom tot ze licht gaar zijn, 5½-7 minuten. Haal de mand uit de pot.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olie en de boter in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de groene paprika toe en kook, al roerend vaak, tot de groenten zacht beginnen te worden, 4-5 minuten. Voeg rundvlees, zout, peper en gerookte paprika toe en roer ongeveer 2 minuten.
- Voeg de resterende 1 eetlepel boter toe en roer om te coaten. Voeg de aardappelen toe en kook verder, terwijl u het aardappelmengsel af en toe roert, tot de aardappelen zacht, bruin en korstig zijn op de bodem van de pan, 8-12 minuten.
- Zet het vuur middelhoog. Maak 4 kuiltjes in het aardappelmengsel en breek in elk kuiltje een ei. Voeg de kaas erbovenop toe en dek de pan af met een deksel, vel of folie. Laat koken tot de eieren zacht zijn en de kaas gesmolten is, 5-6 minuten.