Gegrilde gemarineerde groenten

Welke maaltijd is zomerser dan een pan gegrilde groenten? Met een beetje olijfolie, knoflook, kruiden en een vleugje citroen zijn deze ingemaakte groenten de perfecte aanvulling op elke maaltijd.

 

Voorbereidingstijd:
10 minuten

 

Voorbereidingstijd:  20-25 minuten

 

 

Porties: 4-6

 

Koken met: Gietijzeren pan Hosse

 

 

Ingrediënten:

 

Groenten:

  • 1 rode ui;
  • 1 rode paprika;
  • 1 gele paprika;
  • 1 courgette;
  • 1 krop broccoli, in stukjes gesneden;

 

 

Marinade:

  • ⅓ kopje citroensap;
  • ¼ kopje olijfolie;
  • 1 eetlepel appelazijn;
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt;
  • 2 eetlepels droge rozemarijn;
  • ½ theelepel zout;
  • ¼ theelepel rode pepervlokken (optioneel)
  • garneer met schijfjes citroen

 

Methode van voorbereiden:

  1. Combineer de marinade-ingrediënten in een hersluitbare plastic zak.
  2. Snij de groenten in stukken van 3 cm.
  3. Voeg de groenten toe aan de marinade en schud goed. Zet 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de grill gedurende 10 minuten op middelhoog vuur met gesloten deksel. Voeg het grillrooster toe en laat het 5 minuten opwarmen.
  5. Voeg na het voorverwarmen van de grill/grill de gemarineerde groenten toe. Kook zachtjes gedurende 5 minuten. Roer de groenten en blijf koken totdat ze de gewenste gaarheid hebben bereikt.
  6. Haal van het vuur en pers de citroen uit over de groenten. Bestrooi met zout en serveer.