Gegrilde kreeftenstaartjes met citroen en kruidenboter

Geniet van de heerlijke smaak van dit recept wanneer je een elegant en toch eenvoudig diner wilt maken.

 

Voorbereidingstijd:
5 minuten

 

Voorbereidingstijd::
15 minuten

 

 

Porties:
2-4

 

Koken met: Gietijzeren pan Hosse

 

 

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels ongezouten boter;
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt;
  • 1 eetlepel citroensap;
  • 4 kreeftenstaarten, in tweeën gedeeld;
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt;
  • 1 citroen, in cirkels gesneden (optioneel);

Methode van voorbereiden:

  1. Smelt de boter in een kleine pan. Voeg de knoflook toe en kook 1 minuut. Voeg citroensap toe en meng. Haal van het vuur.
  2. Verhit een gietijzeren grillpan op middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten. Bestrijk de kreeftenstaarten met de knoflookolie. Kook met de snijzijde naar beneden gedurende 2-3 minuten. Draai de staarten om en bedruip opnieuw met de knoflookolie.
  3. Ga nog 3 minuten door met koken. Voeg indien gewenst partjes citroen toe. Kook 1-2 minuten aan elke kant. Haal van het vuur en bestrooi met gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.