Gegrilde kreeftenstaartjes met citroen en kruidenboter
10 mrt.

0 Opmerking(en)
116 Gezien
Gegrilde kreeftenstaartjes met citroen en kruidenboter
Geniet van de heerlijke smaak van dit recept wanneer je een elegant en toch eenvoudig diner wilt maken.
Voorbereidingstijd:
5 minuten
Voorbereidingstijd::
15 minuten
Porties:
2-4
Koken met: Gietijzeren pan Hosse
Ingrediënten:
- 3 eetlepels ongezouten boter;
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt;
- 1 eetlepel citroensap;
- 4 kreeftenstaarten, in tweeën gedeeld;
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt;
- 1 citroen, in cirkels gesneden (optioneel);
Methode van voorbereiden:
- Smelt de boter in een kleine pan. Voeg de knoflook toe en kook 1 minuut. Voeg citroensap toe en meng. Haal van het vuur.
- Verhit een gietijzeren grillpan op middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten. Bestrijk de kreeftenstaarten met de knoflookolie. Kook met de snijzijde naar beneden gedurende 2-3 minuten. Draai de staarten om en bedruip opnieuw met de knoflookolie.
- Ga nog 3 minuten door met koken. Voeg indien gewenst partjes citroen toe. Kook 1-2 minuten aan elke kant. Haal van het vuur en bestrooi met gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.