Gegrilde Margherita pizza

Marinarasaus, alpine cheddarkaas en gehakte verse basilicum zijn prachtig gecombineerd om een lichte en heerlijke gegrilde pizza te maken.

 

Voorbereidingstijd:  10 minutes

 

Voorbereidingstijd:  50 minutes

 

 

Porties: 2

 

Kook mee: Gietijzeren pan Hosse

 

 

Ingrediënten:

  • 280 g pizzadeegbal, gerezen op kamertemperatuur;
  • Meel om te bestrooien;
  • Griesmeel of maïsmeel om te bestrooien;
  • ⅓ kopje marinarasaus;
  • 90 g geraspte cheddar;
  • 4 eetlepels gehakte verse basilicum;

 

Methode van voorbereiden:


  1. Verwarm de grill voor of grill voor direct grillen op hoog vuur. De temperatuursensor moet 260°C aangeven.
  2. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg voorzichtig uit met uw vingertoppen en de zijkanten van uw handen, waarbij u zoveel mogelijk lucht in de buitenrand van de korst houdt. Rol het deeg uit (of rol het uit met een deegroller) tot een cirkel ter grootte van je gietijzeren pan.
  3. Strooi lichtjes griesmeel op de bodem van de pan. Plaats het pizzadeeg in de voorbereide pan. Verdeel de marinade over het pizzadeeg en laat de korststrook ongesnoeid. Bestrooi met cheddar.
  4. Plaats de pan op de grill of grill en sluit de deksel. Laat de pizza koken en open regelmatig om de pan met de klok mee te draaien. De pizza is klaar als hij opzwelt, de bodem knapperig en bruin is, de korst bruin begint te worden en de kaas smelt. Nadat u deze hebt verwijderd, schuift u de pizza met een spatel op de snijplank. Bestrooi met basilicum. Snijd en serveer.

Opmerking: Om het deeg te laten rijzen, vormt u het deeg met beide handen tot een bal door het op het werkoppervlak te drukken. Hierdoor wordt het oppervlak van het deeg strakker. Plaats het op een met bloem bestoven oppervlak en dek af met plasticfolie die is bedekt met kookspray. Laat 40-90 minuten rijzen voordat u het uitrekt in stap 2.