Kippenpoten in een pan met Rizzoni pasta, citroen en spinazie

Dit frisse en geruststellende gerecht kan in minder dan een uur worden bereid en op het bord staan. Vol heldere smaken zoals citroen, knoflook en rozemarijn, dit recept is de perfecte aanvulling op je weekmenu.

 

Voorbereidingstijd:
10 minuten

 

Voorbereidingstijd:  45 minuten

 

 

Porties:
4-6

​​​Kook mee: Gietijzeren pan Hosse

 

 

Ingrediënten:

  • 6 kippendijen met been;
  • 1 theelepel zout;
  • ½ theelepel zwarte peper;
  • ½ theelepel knoflookpoeder;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt;
  • 1 sjalot, in dunne plakjes gesneden;
  • 1 kopje orzo (Rizzoni-pasta), ongekookt;
  • 3 ½ kopjes kippenbouillon;
  • 2 eetlepels verse rozemarijn;
  • 1 eetlepel citroenschil;
  • 2 kopjes spinazie, ongekookt;
  • 2 eetlepels citroensap;
  • geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering;
  • verse rozemarijn, voor garnering;
  • schijfjes citroen, voor garnering;
  • rode pepervlokken, voor garnering;
  • peterselie, voor garnering.

 

Methode van voorbereiden:


  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 5 minuten.
  3. Kruid de kip aan alle kanten met peper, zout en knoflookpoeder.
  4. Voeg olie toe en bak de kip met de velkant naar beneden, tot de huid goudbruin en knapperig is, 4-5 minuten.
  5. Draai de kip om en bak 4-5 minuten. Zet de kip apart op een bord.
  6. Zet het vuur middelhoog en voeg knoflook en sjalot toe gedurende 1-2 minuten.
  7. Voeg de rauwe orzo (Rizzoni-pasta), rozemarijn en citroenschil toe. Roer 1-2 minuten, voeg dan de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  8. Zet het vuur lager en dek af tot de bouillon door de orzo is opgenomen, ongeveer 12-15 minuten.
  9. Voeg de spinazie en het citroensap toe en roer beetje bij beetje tot ze zacht zijn.
  10. Voeg de kip toe, met het vel naar boven, en braad tot de kip gaar is en het vel knapperig is, ongeveer 5-7 minuten.
  11. Bestrooi met kaas en rode pepervlokken en garneer met partjes citroen, rozemarijn en peterselie.